Columns

boekie

 

Kijk dan! De beste columns van Jan Dirk Onrust zijn zojuist in boekvorm verschenen. Titel: De Booswichtenclub, 144 pagina's, prijs 12,95. Geen verzendkosten.

Bestellen kan hier.

 

 

Daantje ...even overwoog ik het zieke kereltje een opdonder te geven. Maar ik vreesde dat er dan een armpje of zo van hem zou afvallen. (lees verder)

Angst aanjagen ... zelden nog zitten we automobilisten met een ploertendoder achterna. Ik vind dat een zorgwekkende ontwikkeling... (lees verder)

Op de bon ...de anti-verkeershuftercampagne was amper gestart of ik werd op een buitenweg aan de kant gezet. (lees verder)

De weg kwijt
'Ik wil naar Delfzijl', zei ik. 'Moet ik hier naar rechts?'
'Ojeuuh', zei hij. 'Wah dop doep dwop mwip wup wirdum, nou?'
(lees verder)

Ingehaald
Als je je laat passeren in een bocht, nemen de kansen op voortplanting sterk af. (lees verder)

Eenzaam ...echte eenzaamheid voel ik pas als ik iets moois zie: een ommuurde Spaanse stad, een Noorse hoogvlakte of een Alpencol. (lees verder)

Onder de plak ...ooit trad je in het huwelijk met een motormeid, maar rond je veertigste merk je dat je eigenlijk met je moeder bent getrouwd. (lees verder)

Leefklimaat...in de buurt hing een groep jongeren die de toegesnelde brandweer met stenen bekogelde en riep dat het oorlog was... (lees verder)

Doordenderen ...wie het eerst wil stoppen, is een mietje, een wijf. Een echte motorrijder geeft nog liever toe dat hij in tranen uitbarstte bij The Sound of Music... (lees verder)

Natuurliefhebbers '...de hele dag doen ze niets anders dan een beetje stom rondhangen. En als het donker wordt, springen ze voor je motor, die etters...' (lees verder)

Romantiek ...mijn leven lijkt een aaneenschakeling van romantische momenten. Maar ik beleef ze vooral met een kalende motormaat van 42... (lees verder)

Toeristische taal '...wij raden u aan met een grote boog om onze stad heen te rijden of voldoende antidepressiva mee te nemen...' (lees verder)