Tien keer Scandinavië

hedmark De zachte kant van Noorwegen
Rondrit over onverharde wegen door de ongerepte wildernis van Oost Noorwegen. Langs Rondane, Dovrefjell en het Femundmeer. (lees verder)
stukje zweden Ongezien gekocht: een stukje Zweden
Via internet kocht ik voor een prikkie 10.000 m2 Zweedse bouwgrond langs een onverharde weg. Op een KTM 990 Adventure ga ik het bekijken. (lees verder)
Langs Zweedse meren en scheren
De rust en ruimte van Zweden ervaar je het sterkst aan het water. Daarom een lekkere tocht langs grootste meren en prachtige scherenkust van West-Zweden. (lees verder)
De 10 mooiste van Noorwegen
Noorse wegen horen tot de mooiste ter wereld. Maar wat zijn de allermooiste? Samen met de Noorse Rijkswaterstaat maakten we een Top 10. (lees verder)
Door de hel in Murmansk
Het Noord-Russische Murmansk zou een zwavelpoel vol hoeren, criminelen en alcoholisten zijn. Met dit imago kan de werkelijkheid nooit tegenvallen, dachten we. Maar al snel loopt de reis volledig uit de hand. (lees verder)
Paradijs in de poolzon
Op de dag dat de Schepper de Lofoten maakte, moet Hij er echt zin in hebben gehad. Hij pakte de mooiste bergen, dorpjes en stranden van Noorwegen en strooide ze uit voor de weergaloze kust van het Nordland. (lees verder)
Hardangervidda: de grootse illusie
Niet alleen de natuur, maar ook een waterkrachtcentrale heeft het voor het zeggen op de woeste Hardangervidda. En dat heeft een aantal bijzonder imposante wegen en bouwwerken opgeleverd. Een tocht door een wildernis die geen wildernis is. (lees verder) ( also in English)
In het spoor van de Deense Vikingen
Vikingen kwamen meestal binnen zonder kloppen. Maar Denemarken is maar wat trots op zijn woestelingen. Daarom heeft het land een aantal mooie en moderne vikingmusea, vooral in Jutland. Wij maakten er een route bij. (lees verder)
Het Kleine Huis aan het meer
Wat moet je in godsnaam doen tijdens je vakantie zonder motor, kroegen en nachtclubs? We zochten het uit bij een doorsnee Nederlands gezin in Zweden en keerden onthutst terug. Een huiveringwekkend verslag. (lees verder)
blog: Scandinavisch Dagboek
Posts van een reis met een KTM 990 Adventure over onverharde Noorse wegen en naar mijn eigen stukje Zweedse grond, dat we ongezien - via internet - hadden gekocht. Filmpje!