Blog

Duurzame energie is trend van het moment

Als we kijken naar de trends op het gebied van energie dan zien we dat groene zakelijke energie de laatste jaren terrein aan het winnen is. Dat is niet heel gek: als we willen dat de aarde over een aantal jaren nog bestaat zoals ‘ie nu doet, dan moet er iets gebeuren. Daar kan de mens op verschillende manieren iets in betekenen. Duurzaamheid is een van de onderwerpen die hierbij van groot belang is – daar hoort groene zakelijke energie natuurlijk bij. Wat moet je precies weten over deze vorm van stroom en hoe scoor je een goede groene energiedeal? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is groene zakelijke energie precies?

Wanneer je een zakelijk energiecontract af wilt nemen, heb je de keuze uit twee soorten energie: groene of grijze energie. Hoewel grijze stroom heel lang de norm is geweest, kiezen steeds meer ondernemers voor een groen energiecontract voor hun bedrijf. Daarmee dragen ze namelijk een steentje bij aan een beter milieu. Bij de productie van groene energie komt minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze stroom. Zoals je misschien wel weet is CO2 schadelijk voor het milieu en zo ook voor de wereld. Op dat vlak is groene zakelijke energie dus beter voor de aardbol. Daarnaast wordt er gelet op de bronnen waaruit geput wordt: bij grijze energie zijn dit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Als we door blijven gaan met het uitputten van deze bronnen dan komt er een dag dat deze brandstoffen op zullen zijn. We kunnen daarom beter putten uit natuurlijke bronnen die niet op kunnen gaan. Dat gebeurt bij groene zakelijke energie – daar wordt energie geproduceerd uit onder andere de zon en de wind.

Hoe kies ik een groen energiecontract uit?

Over het algemeen zijn er best veel ondernemers die de overstap naar groene stroom willen wagen, maar vaak weten zij niet waar ze moeten beginnen. Geloof ons: de zoektocht naar een passend groen energiecontract is net zo eenvoudig als het zoeken naar een energiecontract voor grijze energie. Het maakt niet uit of je zakelijke energie zzp nodig hebt of een grootzakelijk energiecontract – er is voor iedere soort ondernemer wel een passend energiecontract te vinden binnen groene stroom. Het enige wat je moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Dat vind je op je jaarlijkse overzicht of kun je aanvragen bij de netbeheerder. Vervolgens ga je aan de slag met een zakelijke energievergelijker waar je je jaarlijkse energieverbruik invult, evenals extra wensen omtrent het contract. Daarna krijg je op basis van jouw verbruik en wensen meerdere opties te zien waaruit je een keuze kunt maken. Eenvoudiger kan het bijna niet!

Wat zijn de voordelen van groene energie?

Tot slot is het prettig om nog wat meer te weten over de voordelen van groene energie voor je bedrijf. Het grootste voordeel is waarschijnlijk wel duidelijk: met groene stroom help je het milieu en de wereld een handje. Dat moet eigenlijk al een reden genoeg zijn om over te stappen. Er is echter nog meer: wist je bijvoorbeeld dat je met groene energie je eigen stroom op kunt wekken? Met grijze energie kan dat absoluut niet! Hier heb je een aantal zonnepanelen voor nodig. Na enkele jaren heb je de investering van die zonnepanelen er al uit, omdat je al die tijd gratis energie ontvangt uit de zonnestralen. Dat betekent dus dat je uiteindelijk helemaal niks meer hoeft te betalen voor je zakelijke energie! Op die manier is groene stroom dus ook nog eens ontzettend goedkoop, mits je in eerste instantie de investering kunt maken natuurlijk. Tot slot is er ontzettend veel keuze op het gebied van groene energie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit 100% groene stroom uit Nederland of voor een pakket met groene energie uit verschillende gebieden in Europa. Zo is er voor ieder wel een passend verantwoord energiepakket beschikbaar.

Laat een antwoord achter