Blog

De letselschade advocaat Doetinchem claimt jouw letsel

Letselschade kan onder andere ontstaan na een hondenbeet. Woon je in Doetinchem en ben je gebeten of aangevallen door een hond? Als je gewond bent geraakt, dan kan jouw letselschade geclaimd worden door de letselschade advocaat Doetinchem. In de wet is vastgelegd dat de aansprakelijke partij de kosten moet betalen. Bij een hondenbeet is de eigenaar van de hond de aansprakelijke partij. De letselschade advocaat in Doetinchem kan jouw letselschade daarom 100% kosteloos verhalen. Laat je jouw letselschade verhalen door een letselschade advocaat? Dan zorgt hij ervoor dat je een voorschot op de vergoeding van jouw letselschade na een hondenbeet ontvangt. Je hoeft dus geen kosten voor te schieten. 

Ernstig letsel na een hondenbeet

Bijtwonden door een hond komen vaak voor. Ieder jaar moeten maar liefst 40.000 mensen met een bijtwond, zich laten behandelen door hun huisarts. Ben je gebeten door een hond? Door een hondenbeet kun je ernstig letsel oplopen, Vaak laat de beet van een hond grote onregelmatige wonden over. Het weefsel kan dan worden beschadigd, met soms als gevolg blijvend letsel of zelfs invaliditeit. Bijna altijd blijven er littekens over als je gebeten bent door een hond. Er is bij de letselschade na gebeten te zijn door een hond sprake van risicoaansprakelijkheid. De bezitter van de hond is dus bijna altijd aansprakelijk. De meeste mensen in Nederland, dus ook de meeste hondeneigenaren, zijn verzekerd. Daarom kan de door jou geleden schade door de letselschade advocaat verhaald worden op zijn verzekering.

Bewijzen dat je bent aangevallen of gebeten door een hond

Wat je doen als je bent aangevallen of gebeten door een hond? In de Nederlandse wet staat dat je dan moet bewijzen dat je bent aangevallen of gebeten door een hond en dat je hierdoor letselschade hebt geleden. Daarom adviseert de letselschade advocaat Doetinchem om direct nadat je gebeten of aangevallen bent door een hond om zowel de contactgegevens van de eigenaar van de hond als de contactgegevens van de eventuele getuigen van het incident te noteren. Heb je dat gedaan? Ga dan naar de huisarts of de spoedeisende hulp om de honden te laten behandelen. Schakel een letselschade advocaat in om jouw rechten veilig te stellen. De letselschade advocaat kan jouw letselschade claimen. Wat doet hij voor jou? De advocaat stelt de eigenaar van de hond aansprakelijk voor de schade die jij als gevolg van de hondenbeet hebt geleden. Hij laat jouw letsel inventariseren door een medisch adviseur. Vervolgens wordt de door jou geleden schade door de advocaat begroot en geclaimd.

Laat een antwoord achter