Blog

Wat is epoxy lijm?

Er zijn veel verschillende soorten lijm die je kunt gebruiken. Deze soorten lijm zijn voor verschillende mogelijkheden handig om te gebruiken. Eén van deze soorten lijm is epoxy lijm. Veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord en om deze reden zullen we in dit artikel nadere informatie verschaffen omtrent dit onderwerp.

Wat is epoxy?

Om te weten wat epoxy lijm is, is het als eerste belangrijk om te weten wat epoxy is. Dit komt omdat epoxy eigenlijk is wat epoxy lijm is. Epoxy is een mengsel van twee stoffen dat hard wordt als deze samen zijn gevoegd. Het is eigenlijk een soort plastic.

Epoxy is voor veel verschillende dingen te gebruiken. Zo kun je dit gebruiken voor de vloer, als plamuur, als lijm en nog veel meer dingen. Epoxy is dan ook in veel verschillende varianten te vinden. Zo heb je normale epoxy, maar het is ook mogelijk om epoxy kopen in de vorm van giethars te krijgen. Dit wordt ook wel epoxy giethars genoemd.

Epoxy giethars wordt zo genoemd als het voornaamste gebruik van de epoxy het gieten is. Dit wordt meestal gebruikt als het gaat om een vloer. Het verschil met normale epoxy zit hem in de combinatie van hars en harder. Er wordt namelijk een tragere harder gebruikt. Dit zorgt er voor dat een grote hoeveelheid epoxy niet in één keer hard wordt. Dit kan namelijk voor een grote hoeveelheid hitte zorgen.

Waar kun je epoxy lijm voor gebruiken?

Nu zul je je waarschijnlijk af vragen waar je epoxy lijm precies voor kunt gebruiken. Dit is makkelijk uit te leggen. Epoxy lijm is namelijk geschikt als afdeklaag. Een afdeklaag is voor verschillende dingen handig om te gebruiken.

Een afdeklaag van epoxylijm wordt vaak gebruikt voor epoxy art. Dit komt omdat het hierbij vaak belangrijk is om er voor te zorgen dat er een laagje omheen zit. Hierdoor wordt de art aan de binnenkant niet beschadigd.

Ook is epoxy geschikt als reparatielijm. Hierbij wordt vaak een vaste stof als vulstof gebruikt. Deze vulstof kan verschillende dingen zijn. Zo kan dit speciaal epoxyhout of epoxystaal zijn. Het is erg handig om dit hiervoor te gebruiken.

Verder is het mogelijk om epoxy lijm te gebruiken in combinatie met glasvezels. Dit zorgt er namelijk voor dat de lijm op een andere manier hard wordt. De combinatie met glasvezels is nog sterker dan de epoxy lijm op zich zelf. Hierdoor is dit goed te gebruiken voor het repareren van verschillende dingen. 

Laat een antwoord achter