Blog

Een dagje naar een pretpark

De meeste pretparken in Nederland liggen niet erg dichtbij de bewoonde wereld. Daarom is het leuk om daar een weekend voor uit te trekken of een hele dag. Wat je zou kunnen doen is een auto huren 1 dag, dan kun je vroeg in de ochtend vertrekken en de hele dag daar tijd spenderen. Als je aan het einde van de dag weer terug naar huis rijdt kun onderweg nog rustig een paar keer stoppen langs een wegrestaurant voor een korte pauze. Daarna kun je de auto makkelijk afgeven en de bus of trein naar huis pakken. 

Auto of toch de trein?

De trein is erg duur als je geen abonnement hebt, maar kan ook erg druk zijn. Daarnaast duurt het vaak langer om een bestemming te bereiken met het openbaar vervoer dan wanneer je met de auto gaat. Hoewel je bijna alle steden en dorpen kunt bezoeken met de trein, bus, tram of metro zijn er toch vaak veel grenzen aan verbonden. Zo zijn er op veel plekken in Nederland in het weekend alleen maar bussen die één keer in het uur rijden. Dit kan erg vervelend zijn wanneer je moet overstappen. Of wanneer je de laatste bus rond middernacht mist en gestrand bent en verplicht bent om toch een dure taxi te moeten nemen naar huis. Erg spijtig als je al voor een dagkaart hebt betaald. Daarom is een auto huren Nijmegen makkelijk en komt het nooit voor dat je ergens onvrijwillig beland. Tenzij er natuurlijk een onderdeel van de auto kapot gaat, maar de wegenwacht is tegenwoordig erg snel ter plekke, mits je niet te afgelegen bent. Hoewel Nederland een niet erg groot land is kan het toch voorkomen dat je ergens zit waar bijna niemand is, vooral wanneer het ‘s nachts is kun je een groter probleem hebben.

Telefoon uitgevallen en noodgeval

Wanneer je telefoon is uitgevallen, je hebt geen oplader bij de hand en je weet de weg niet is het toch maar de vraag hoe je ergens gaat komen. Veel mensen hebben weinig richtingsgevoel en weten niet hoe ze een ouderwetse kaart moeten lezen. Gelukkig zijn er vaak borden met hoe je ergens kunt komen, dan kun je zonder navigatiesysteem toch jezelf uitdagen om op je bestemming te komen. Veel mensen rijden blind hun navigatie achterna zonder zelf de weg te kennen, wanneer al je apparaten het dan hebben begeven wordt het dan een echte uitdaging om de weg te vinden.

 

Laat een antwoord achter