Blog

De voordelen van het gebruiken van een hottub!

Stel jezelf eens voor. Je hebt een harde en zware training sessie achter de rug. Na een goede training sessie is er sprake van spierpijn. Deze spieren moeten herstellen voor de volgende training. Je komt thuis en stapt direct de hottub in. Dit is allemaal mogelijk, maar er wordt helaas te weinig gebruik van gemaakt. Ik heb zelf een hottub thuis die ik dagelijks gebruik en geloof me, het is het zeker waard om aan te schaffen voor thuis.

Het gebruiken van een hottub na een stressvolle dag heeft een boel voordelen. Deze voordelen kunnen het verschil maken en zijn zeker belangrijke factoren in het leven. Maar waar bestaat een hottub eigenlijk uit?

Hottub

Een hottub is een warmte bad die je neemt met als doel om te ontspannen. In Amerika zijn de hottubs razend populair. In Nederland daarentegen is het nog niet zo populair, maar het is zeker een aanrader. Een hottub is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en is voorzien van een zwembadverwarming. Mijn hottub beschikt over een houtgestookte zwembadverwarming. Het doel van deze verwarming is het warm maken van het water door middel van hout. Het is simpel. Je stopt het hout in de verwarming. Steekt het aan en vervolgens maakt dit het water vanzelf warm.

Ik maak zelf ook gebruik van een kindling cracker firewood splitter. Grote stukken hout passen namelijk niet in de verwarming. Het is de bedoeling dat het hout wordt opgesplitst en dat is mogelijk met  kindling cracker.

Voordelen

Het gebruiken van een hottub na een lange stressvolle dag heeft een boel voordelen. Deze voordelen kunnen daadwerkelijk het verschil in jouw leven maken. Dit is ook de reden dat ik een hottub aanraadt. Enkele voordele van het gebruiken van een hottub zijn:

Het verbeteren van je slaap

Slapeloosheid is zeker een probleem. Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft hier last van. Hottub liefhebbers geven aan dat het makkelijker is om na een lekkere warme bad in slaap te vallen. Het verhogen van je lichaamstemperatuur heeft invloed op je slaap en zal ervoor zorgen dat je langer en effectiever kan slapen.

Minder stress

Na het gebruiken van een warme bad voel je dat je echt aan het relaxen bent. Het gebruiken van een hottub, in combinatie met een massage zorgt voor een vermindering van mentale stress en angst. Het gebruiken van een warme bad zorgt er ook voor dat er bepaalde positieve emoties vrijkomen, waardoor het nog makkelijk wordt om te relaxen.

Verminder pijn en spierherstel

Een lekkere warme bad heeft invloed op het spier- en gewrichtsherstel. De warmte heeft een positief effect op de bloedsomloop, verkrampte spieren en vermindert gewrichtsontstekingen. Daarom is het belangrijk om te genieten van een warme bad, om blessures te voorkomen.

Laat een antwoord achter