Blog

Een fijne vakantie in Weert

Als u op zoek bent naar een perfect weekendje weg in eigen land, dan is Weert absoluut de plek om te zijn. Weert is een stad die in de Nederlandse provincie Limburg ligt. Dit is de zuidelijkste provincie van Nederland. Zeker vanaf de randstad is dit een stukje rijden, waardoor het echt voelt alsof je ver van huis bent. En het vakantiegevoel wordt hier misschien wel extra door vergroot. Weert is een stad met iets meer dan 50.000 inwoners. Het heeft een grote geschiedenis met veel kerken, kloosters en kapellen. Het is erg leuk om deze te bezoeken of van buiten te bewonderen. Naast het stukje cultuur in de stad wordt Weert omgeven door veel grote natuurgebieden. Het is heerlijk om hier doorheen te wandelen of te fietsen. Ook voor de kinderen is het super om hier de natuur te onderzoeken of hutten te bouwen en in bomen te klimmen. Na een drukke dag is het natuurlijk heerlijk om op een terras in de zon te gaan zitten. Dat kan ook zeker in Weert. In de zomer worden er ook buitenactiviteiten gehouden speciaal voor jongeren. 

 

Vakantiepark Weerterbergen

Wanneer men Weert bezoekt is het natuurlijk heerlijk om ook in de buurt te kunnen overnachten. Wanneer u kinderen heeft is vakantiepark weerterbergen dan ideaal. Dit vakantiepark is een aangelegd dorp aan het water. De locatie is prachtig. Het wordt namelijk omgeven door de omliggende natuur die bestaat uit rivieroevers, heuvels en zelfs bossen. Het is dus een ideale locatie om zowel Weert te bezoeken als op pad te gaan in de natuur. Het park is ook zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Zo zijn er faciliteiten voor iedere doelgroep. Om er een paar te noemen, tafeltennis, trampoline, midgetgolf, zwemparadijs, binnenzwembad en skelterverhuur. Ook worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd, zoals een kinderdisco en andere entertainment. Hierdoor kunnen ook de ouders even ontspannen. 

 

Fietsen

Het fijne aan dit park is dat het een autovrij park is, hierdoor is het een stuk rustiger en hoeft u niet steeds op te letten voor auto’s. Op het park kunnen er fietsen gehuurd worden. Hierdoor kunt u heel makkelijk naar Weert fietsen om hier de kerken of terrasje te bezoeken. Al is het voor de horeca niet echt nodig, want horecagelegenheden zijn er ook op het vakantiepark te vinden. U heeft dus de vrijheid om de omgeving van Weert in te gaan en de mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Maar u kunt ook met gemak een hele dag op het park blijven en de kinderen lekker laten spelen. Een ideale vakantie in eigen land.

 

Laat een antwoord achter