Blog

Tips voor een gezellige tuin

De tuin, het is voor de ene persoon een verschrikking die ontzettend veel onderhoud nodig heeft. Voor de ander is het liefdevolle hobby en passie. Maar ook als je niet zoveel tijd besteed aan tuinieren dan is het wel zo fijn om ook gewoon een gezellige tuin te hebben waar ze kunnen genieten van de zon. Daarom bespreken we in dit artikel tips voor een gezellige tuin. Want zelfs wanneer je niet superveel van tuinieren houdt dan kun je er met een beetje moeite toch een hele fijne tuin op nahouden.

Schutting decoratie

Een slimme manier om je tuin meteen een stuk gezelliger te maken is met schutting decoratie. Schutting decoratie kan vele verschillende dingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan tuinschilderijen, bloemende planten, een verticaal kruidentuintje of gewoon wat gezellige fotolijstjes.

Speel met vuur

Wie met vuur speelt moet op de blaren zitten. Maar eigenlijk is vuur een fantastische manier om iets bijzonders aan je tuin toe te voegen. Vuur biedt gezelligheid en warmte zowel op fijne zomeravonden als op koelere lente en zelfs winteravonden. Een vuurkorf of een luxere vuurschaal kan heel decoratief zijn en ontzettend veel gezelligheid creëren wanneer je met vrienden en familie een biertje aan het drinken bent.

Waterval of fontein

Naast vuur is water ook een fantastische manier om de tuin gezellig te maken. Je kunt met een watervalletje of fonteintje iets unieks toevoegen aan de tuin. En een fontein hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, het is vrij eenvoudig om het zelf te maken. Op deze manier kun je het helemaal aanpassen aan jouw tuin.

Lounge set

Als je eenmaal een fantastische tuin hebt gebouwd dan wil je er ook op een comfortabele manier van genieten. Je kunt dit doen met een aluminium tuinbank waarop je heerlijk comfortabele kussens legt. De tuinbank is waterproof dus wanneer het slecht weer is hoef je alleen de kussens naar binnen te halen. Een dergelijke loungebank kun je bestellen bij loungeset outlet.

Tuinverlichting

Natuurlijk hoort er bij een mooie tuin ook tuinverlichting. Je hebt twee keuzes, lampen die je niet ziet tot ze worden aangezet, deze zijn vaak voor sfeer en gezelligheid in de tuin, en meer zichtbare lampen. Deze lampen zijn ook overdag een decoratieve toevoeging. Bij tuinverlichting is het verstandig om voor goed sfeerlicht te gaan. Zacht licht is dus een veel betere optie dan erg hard licht. 

Laat een antwoord achter