Blog

Een nieuwe auto huren, leasen, kopen

Tegenwoordig hoef je niet meer per definitie een auto te kopen als je over een auto wilt beschikken. Er zijn vele verschillende manieren om een auto voor je deur te hebben staan. En de juiste keuze kan je veel geld en moeite schelen. Toch heb je waarschijnlijk veel vragen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen leasen en huren? Wat houdt zakelijk leasen in en wat houdt privé leasen in? In dit artikel bespreken we de verschillen en helpen we je de beste keuze te maken voor een auto.

Privé lease

De privé lease is een constructie die is gemaakt voor particulieren. Het is vooral interessant voor mensen die precies van tevoren willen weten wat ze maandelijks kwijt zullen zijn aan hun auto. Er zitten verschillende voordelen aan een privé lease. Zo zul je een vast maandbedrag betalen waar alles in zit. Je zult dus niet met hogere kosten te maken krijgen wanneer er reparaties of onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Je kunt zonder spaargeld een nieuwe auto rijden en hebt geen vast inkomen nodig. Wanneer de leaseperiode is afgelopen kun je de auto gewoon inleveren. Hierdoor heb je geen gedoe met inruilwaarde en verkopen. Een dergelijke situatie waar de leasemaatschappij alle praktische zaken voor de berijder regelt heet ook wel een operational lease. Je kunt een operational lease onder andere afsluiten bij lease.auto.

Huren

Het huren van een auto is vooral interessant wanneer je over een kortere periode een auto nodig hebt. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Hoeveel je betaald is onder andere afhankelijk van de gebruiksduur, de voertuigklasse en hoeveel kilometers er gereden zijn. Soms heeft een verhuurbedrijf een haal- en brengservice. Je zult soms een waarborgsom moeten betalen maar het kan ook zijn dat een creditcard afgeven voldoende is. Het is belangrijk om voor het huurcontract te tekenen de auto te onderzoeken en controleren op beschadigingen. Als deze er zijn kun je ze in het huurcontract laten aantekenen. Zo voorkom je dat je voor schade opdraait die je niet zelf veroorzaakt hebt.

Zakelijk leasen

Het zakelijk leasen van een auto lijkt fantastisch. Je hebt gunstige bijtellingstarieven, geen onverwachte onderhoudskosten en altijd vervangend vervoer. Maar uiteindelijk is de afweging tussen zakelijk leasen en kopen echt een rekensom. Soms kan het verstandiger zijn om een auto te kopen. Je bent dan echt eigenaar van de auto, kunt deze zolang houden als je zelf wilt en als je de auto zakelijk gebruikt kun je de kilometers declareren bij je werkgever.

Laat een antwoord achter