Blog

Een brommobiel kopen

Brommobielen zijn comfortabel, compact en niet meer te onderscheiden van kleine auto’s. Bovendien zien ze er heel leuk uit. De brommobiel komt uit 1980 en wordt vaak ook wel een microcar genoemd, omdat hij lijkt op een kleine auto. Hij mag 45 kilometer per uur, heeft twee, drie of vier wielen en tegenwoordig is hij ook verkrijgbaar met een elektromotor. Wil jij die 45 km auto kopen? Dan is het belangrijk om je eerst goed in te lezen over de verschillende mogelijkheden. In dit blog lees je alles over brommobielen en hoe je het juiste model vindt.

Voor wie?

Een brommobiel is geschikt voor mensen vanaf 16 jaar. Je hebt een rijbewijs nodig om het voertuig te mogen besturen. Dit hoeft bijvoorbeeld niet bij een gehandicaptenvoertuig. Gehandicaptenvoertuigen mag je namelijk besturen zonder een rijbewijs. Met een autorijbewijs, bromfietsrijbewijs, motorrijbewijs of scooterrijbewijs mag je de weg op met een brommobiel. Je hebt hiervoor geen brommobielrijbewijs nodig. De microcar heeft twee zitplekken naast elkaar en het ledig gewicht mag niet hoger zijn dan 350 kg. Met de brommobiel mag je niet rijden op het voetpad, fietspad of bromfietspad. Ook mag je niet op een voetpad (of trottoir) parkeren.

Duurzaam

Wil je graag in een duurzaam voertuig rijden? Een elektrische brommobiel is een zuinig en duurzaam alternatief voor de “gewone” brommobiel. Vooral als je van plan bent om korte afstanden af te leggen is dit een hele geschikte optie om te overwegen. Elektrisch rijden is namelijk goedkoper dan met een brandstofmotor. Wanneer je van plan bent om dagelijks lange afstanden af te leggen is het minder handig om een elektrische brommobiel te kopen, omdat het langer duurt voordat de accu vol is. Als je lange afstanden wilt afleggen is het sowieso niet verstandig om een brommobiel te kopen, omdat je maximaal 45 kilometer per uur rijdt, en dus niet de snelweg op mag. Een elektrische brommobiel is gemakkelijk te onderhouden. Het enige wat je af en toe hoeft te doen is de banden en remmen te checken.

Waar te koop?

Een brommobiel kun je kopen bij Scooterwinkel amsterdam. Op die website vind je heel veel verschillende scooters (en andere voertuigen) die handig zijn voor korte afstanden. In de binnenstad ben je bijvoorbeeld veel sneller met een scooter of brommobiel. De brommobielen zijn hier allemaal elektrisch en je kunt kiezen tussen brommobielen met drie of vier wielen. Je kunt ervoor kiezen om de brommobiel te kopen of te leasen.

Laat een antwoord achter