Blog

Een zakelijke bankrekening openen?

Indien je een ondernemer, zoals een ZZP-er bent kun je vandaag nog een zakelijke bankrekening openen. Via internet kun je allerlei zakelijke rekeningen met elkaar vergelijken. Je betaalt dan uiteraard wel een X bedrag per maand. Verdiep je goed in het soort rekening. Sommige rekeningen zijn meer geschikt voor MKB-ers, andere rekeningen zijn beter voor ZZP-ers. Elke zakelijke rekening heeft weer zijn eigen voordelen. Bij de ene rekening kun je voordelig valuta omwisselen, bij de andere kun je er het eerste half jaar gratis gebruik van maken, of krijg je een gratis master card. Wanneer je online de zakelijke rekeningen met elkaar vergelijkt zie je ook welke het beste uit de bus komt. Zo hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Via een app op je telefoon kun je de zakelijke rekeningen openen, daarmee kun je altijd en overal jouw rekening bekijken en jouw zakelijke transacties doen.

Zakelijke lening afsluiten

Indien je voor jouw onderneming extra geld nodig hebt is het mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten. het is handig om hiervoor eerst een zakelijke lening te vergelijken. Via internet kun je allerlei aanbieders met elkaar vergelijken zodat je erachter komt waar je het beste de lening kunt afsluiten. Je onderneming komt niet altijd in aanmerking voor het afsluiten van een zakelijke lening. Indien jij als onderneming kunt aantonen dat je financieel stabiel bent, heb je meer kans op een lening. Waarom? Omdat banken dan geen risico lopen dat je de leningen niet terug kunt betalen. Per maand betaal je een X bedrag terug. Vaak is het ook een vereiste dat je onderneming minimaal een jaar bestaat; daarmee kun je aantonen dat jouw bedrijf goed loopt. Lees je dus eerst in en zorg dat je een zakelijke lening gaat vergelijken online. 

Welke zakelijke leningen zijn er?

Nu kun je kiezen uit diverse zakelijke leningen. Op internet is hier veel over te vinden. Verdiep je er eerst grondig in, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een normale zakelijke lening met een leenbedrag tot € 1.000.000. Tevens kun je kiezen voor een zakelijk krediet; het kredietbedrag is € 10.000 tot € 2.000.000. Tot slot is er nog de keuze voor factoring. Het maximale kredietbedrag is gelijk aan de omzet die jouw onderneming maakt. Het kan ook zijn dat je graag een bedrijfsauto hebt, maar hier niet het budget voor hebt. In dat geval kun je gaan leasen. Dit wordt heel veel gedaan met name door beginnende ondernemers. Het leenbedrag daarbij is maximaal € 2.000.000. Misschien ben je een ondernemer en heb je erg te leiden gehad onder de economische crisis, die is ontstaan door de corona. Ook hiervoor is een speciale regeling in het leven geroepen: de Klein Krediet Coronaregeling. Het betreft een overbruggingskrediet voor kleine ondernemingen zodat zij niet in de problemen komen.

Laat een antwoord achter