Blog

Goedkope vliegtickets Istanbul op het internet kopen

Als je graag een stedentrip wilt boeken naar Istanbul dan ben je waarschijnlijk opzoek naar goedkope vliegtickets Istanbul. Je kan gemakkelijk goedkope vliegtickets naar Turkije tegenwoordig online op het internet bestellen. Istanbul is de perfecte stad als je graag op een stedentrip gaat. Deze Turkse stad is vol met historie en cultuur. Daarnaast staat de stad bekend als een dief van de harten van vele mensen. Dit komt doordat de stad vele bezienswaardigheden heeft en veelzijdig is. Je kan er terecht voor historische monumenten, moderne trekpleisters, een bruisend nachtleven, vele moskeeën, Bazaars, een warme sfeer en heerlijk eten uit de Turkse, Aziatische of Europese keuken. Oftewel er is iets te beleven voor jong en oud. De stad ligt tussen twee continenten in, namelijk Azië en Europa.

Een bruisende Turkse stad

Doordat Istanbul gelegen is op het kruispunt tussen Oost en West is het gedurende de eeuwen uitgegroeid tot een echte metropool waar je het beste van beide werelddelen kan terugvinden. Vroeger was Istanbul de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. De naam was op dat moment Constantinopel. De stad zelf is op zeven heuvels gebouwd. De Europese en Aziatische culturen vloeien hier samen. Dit zie je ook terug in de prachtige skyline van de stad die bestaat uit een mix van middeleeuwse torens, minaretten, koepels en moderne kantoorgebouwen.

Opgesplitst in een Europees en Aziatisch gedeelte

De meeste toeristische en oudste wijk van deze metropool is gelegen in het Europese deel. De naam van deze wijk is Sultanahmet. Je vindt hier vele imposante bezienswaardigheden terug, maar ook het snelle leven uit de westerse wereld. Dit gedeelte is gevuld met trendy nachtclubs, chique winkels, drukke straten en wegen vol auto’s. Als je de Bosporus oversteekt dan betreed je het Aziatische gedeelte. Het zal je opvallen dat het hier gelijk een stuk rustiger, schoner en groener is. Je vindt hier een multiculturele mix van paleizen, goede restaurants, kunstzinnige hotels en tevens een bruisend nachtleven.

De vliegvelden van Istanbul

Er zijn twee verschillende vliegvelden rondom Istanbul. Istanbul Airport is een grote internationale luchthaven en bevindt zich in het Europese deel. De afstand naar het stadscentrum is 35 kilometer en met een taxi doe je daar ongeveer 45 minuten over. Daarnaast is er nog de Luchthaven Istanbul Sabiha Gökcen, deze is kleiner en ligt aan de oostelijke kant. Deze luchthaven bestaat sinds 2009 om het andere vliegveld te ontlasten.

Laat een antwoord achter