Blog

Dit zijn de voordelen van groene stroom voor je bedrijf

Steeds meer ondernemers in Nederland kiezen voor het groene alternatief op grijze kleinzakelijk of grootzakelijk energie. Heel gek is dat niet als je kijkt wat voor invloed grijze stroom heeft op het milieu. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere redenen te vinden waarom zij overstappen op groene stroom. Ben je benieuwd wat die voordelen zijn? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene energie voor je bedrijf. Wie weet stap jij na het lezen ervan ook wel over op groene zakelijke stroom.

Groene zakelijke energie is beter voor het milieu

De grootste reden om voor groene energie te gaan, is omdat je op die manier een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Hoe dat precies zit? Simpel: bij de productie van groene stroom komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. CO2 staat erom bekend dat het een schadelijk gas is met aanzienlijke effecten op het milieu. Zo zorgt het gas er onder andere voor dat er een gat ontstaat in de ozonlaag waardoor de aarde opwarmt en het klimaat verandert. Dat is dus zeker een punt waar je op kunt letten. Wat ook interessant is om te weten, is dat de energiebronnen van groene stroom veel duurzamer zijn. Groene energie wordt bijvoorbeeld gehaald uit de zon of de wind; bronnen die onuitputtelijk zijn en dus voor altijd blijven bestaan. Grijze stroom wordt daarentegen geproduceerd uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Deze bronnen zijn helaas niet onuitputtelijk wat betekent dat ze op een dag op zullen zijn. Kort samengevat kun je milieutechnisch het beste kiezen voor groene energie, wil je wat betekenen voor de wereld.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Hoewel het bovenste voordeel voor de aarde het beste is, kijkt de gemiddelde mens het liefst ook naar wat voor hem of haar voordelig uit zou pakken. Let in dat geval even goed op. Groene stroom kun je namelijk helemaal zelf opwekken, mits je daar de juiste toepassingen voor hebt. Je hebt zonnepanelen en een omvormer nodig om hiermee te beginnen. Afhankelijk van hoeveel energie je op jaarbasis verbruikt, wordt er gekeken naar hoeveel panelen je nodig hebt om dat verbruik te dekken. Voor veel ondernemers is zo’n investering het geld meer dan waard. Helemaal wanneer je weet dat je die investering er gemiddeld binnen acht tot tien jaar uit hebt. Daarna kun je nog tien tot vijftien jaar gebruik maken van die zonnepanelen, wat betekent dat je profiteert van gratis stroom! Zonnestralen zijn natuurlijk helemaal gratis. Op die manier ben je goed bezig voor het milieu en let je direct op je eigen zakelijke uitgaven. Dat is in het geval van stijgende energietarieven zo gek nog niet.

Groene zakelijke energie is niet meer zo duur als eerder

Wat tot slot goed is om te weten, is dat groene stroom voor je bedrijf écht niet meer zo duur is als je misschien dacht. Tegenwoordig zijn er steeds meer energiebedrijven die zakelijke groene stroom leveren. Meer aanbod betekent dat de prijzen net iets lager kunnen liggen dan ervoor. Om de beste groene energiedeal te scoren, moet je net als bij grijze stroom beginnen met energie vergelijken. Dat doe je met een zakelijke energievergelijker zoals je die op energie-zakelijk.nl vindt. Deze vergelijker is ideaal voor iedereen die niet veel tijd wil spenderen aan het vinden van een aantrekkelijk energiecontract voor het bedrijf. Het enige wat je in hoeft te vullen is je jaarlijkse energieverbruik en de tool gaat voor jou op zoek naar meerdere opties. Uit die opties kies jij vervolgens een match en voilà: daar is je nieuwe energiecontract. Onthoud dat dit soort tools vrijwel altijd onafhankelijk zijn, wat betekent dat je alle mogelijke energiecontracten van dat moment te zien krijgt. Je hoeft dus niet verder te zoeken.

Laat een antwoord achter