Blog

De stappen om je woning op te knappen

Natuurlijk is het fantastisch om bij de aankoop van een woning in een spiksplinternieuwe nieuwbouwwoning in te trekken waar je alles zelf hebt kunnen uitkiezen en niks maar aan te doen hoeft. Maar de realiteit is natuurlijk vaak anders. De kans is groter dat je best wat moet klussen en verbouwen aan je nieuwe woning. Sommige dingen kun je zelf doen. Bij andere verbouwingsaspecten is het slimmer om het door een professional te laten uitvoeren. In dit artikel bespreken we de belangrijkste stappen om je woning er weer fris en fruitig uit te laten zien.

Behang verwijderen

Wanneer je een woning uit bijvoorbeeld de jaren zeventig of tachtig hebt gekocht dan is er best een kans dat er nog oud behang op de muren zit. Dit oude behang kan meteen je woning een ouderwetse en slechte uitstraling geven. Behang verwijderen is een klus maar wel een die je zelf kunt uitvoeren. Je kunt bij de Gamma een behangstomer huren en daar snel de muren behangvrij mee maken. Een alternatieve methode is om met heet water en Biotex blauw de muren nat te maken en zo het behang te verwijderen met een schraper. Je wilt er wel rekening mee houden dat de vloer nat zal worden en dit is niet goed voor bijvoorbeeld laminaat. Wanneer het behang verwijdert is dan kun je een schilder laten komen om te stucen of nieuw behang te plaatsen. Populair is tegenwoordig glasvlies of glasvezel behang. Dit is zeer sterk behang dat dezelfde uitstraling heeft als stucwerk.

Plafond verven

Normaal gesproken is het plafond natuurlijk niet iets waar je de hele dag naar staart. Maar tegelijkertijd kan het plafond verven met een frisse witte laag de ruimte meteen een hele andere uitstraling geven. Je zult het verschil meteen merken wanneer het gedaan is. Het plafond verven is wel een zware klus die door een schilder zo gepiept is. We raden daarom aan dit door een schilder te laten doen.

Nieuwe keuken

Dit is natuurlijk een grotere verbouwing die ook best een investering is. Maar het fijne aan het plaatsen van een nieuwe keuken is dat het ook meteen een waardevermeerdering is voor de woning. Een fijne nieuwe keuken kost wat maar hoeft ook weer niet extreem duur te zijn. Een Ikea keuken bijvoorbeeld is goed betaalbaar.

Nieuwe vloer leggen

iets wat je wel heel goed zelf kunt doen is het leggen van een nieuwe vloer. je kunt kiezen voor visgraat vloeren of pvc vloeren. Het fijne hieraan is dat ze net als laminaat ogen maar beter tegen water bestand zijn.

Laat een antwoord achter